fbpx

Ervaring van Sara

Wie ben je, evt leeftijd, woonplaats?
Ik zou me even voorstellen: Ik ben Sara Rutten, 31 jaar, woon in Gemert

Hoeveel kinderen, hoe oud?
Afgelopen mei ben ik moeder geworden van onze prachtige zoon Mels.

Waarom heb je gekozen voor de babymassage cursus van Rondom Mama?
Tijdens mijn zwangerschap heb ik bij Olga de cursus zwangerschapsyoga gevolgd met een leuke groep aanstaande moeders. We hebben daar veel geleerd en het was fijn om een momentje met jezelf en je aanstaande kindje te hebben. Zo werd ik echt bewust van wat er allemaal gaande was in mijn buik, maar het was ook gezellig met elkaar. Na de geboorte van onze zoon, wilde ik graag nog iets samen met hem doen. Maar nu in het écht i.p.v. in mijn buik. Zelf houd ik ervan om gekriebeld te worden en een massage op zijn tijd ga ik niet uit te de weg! Toen dacht ik ineens om babymassage met Mels te gaan doen. Samen weer fijne momentjes beleven en het contact met elkaar versterken. Olga leek mij de perfecte coach om dit te gaan doen, dus ik heb meteen met haar contact opgenomen. Vette mazzel, want zelfs deze cursus gaf ze ook. Met het enthousiasme wat ik voelde voor de babymassage, heb ik contact gezocht met het groepje waarmee we de zwangerschapsyoga gedaan hebben. Wat bleek: iedereen voelde hetzelfde wat ik voelde en wilde met plezier deze cursus óók volgen. Dat zegt al genoeg toch?! 

Waarin is Rondom Mama uniek?
Olga geeft vol enthousiasme de les, legt alles duidelijk uit en stelt je gerust. Je mag zijn wie je bent en hoe jij erin staat is prima. Heeft de cursus jou geholpen en om je kindje beter te leren kennen?  Tijdens de babymassage cursus ervaarde en zag je dat alle baby’s anders reageerde en dat maakte totaal niet uit. Iedere moeder deed het op haar manier en voelde zelf aan wat het kindje prettig vond en wanneer het even genoeg was. Juist die relaxte vibe”, maakte de cursus zo uniek.

Zo ja, waar heb je het meest aan gehad? 
Zelf heb ik het meeste gehad aan het contact die ik steeds weer met Mels had tijdens de massage. De ene keer vond hij het geweldig en kon ik alles bij hem doen en de andere keer was hij zo moe en viel zelfs in slaap. Tja, voorspelbaar zijn die kleintjes nog niet! Dus elke keer was het weer een verassing wat de massage ochtend weer ging brengen. Dat maakte het juist ook zo leuk. Geen ramp als je kindje even een dutje wilde doen of honger kreeg, waardoor je de massage even moest stopzetten. Olga vertelde er zoveel nog omheen, dus zelfs met niets doen en alleen je kindje knuffelen vloog de tijd voorbij.  Alle mama’s (in wording), een vette aanrader om zowel de zwangerschapscursus en/of de babymassagecursus te gaan doen!!!

Zou je het andere moeders (in wording) aanbevelen?
Olga vertelde er zoveel nog omheen, dus zelfs met niets doen en alleen je kindje knuffelen vloog de tijd voorbij.  Alle mama’s (in wording), een vette aanrader om zowel de zwangerschapscursus en/of de babymassagecursus te gaan doen!!!

Bericht delen