fbpx

Waarom doe ik wat ik doe?

Toen ik zelf zwanger was, van mijn eerste, ging ik op zoek naar een cursus om me voor te bereiden op de bevalling. Ik koos voor zwangerschapsgym. Ik wilde sportief bezig blijven en ademhalingstechnieken aangeleerd krijgen om de weeën op te kunnen vangen. Ik ben trouw elke week geweest maar, heel eerlijk: het heeft me niet gebracht wat ik had gehoopt. Ik had gehoopt op meer handvatten om met mijn adem de weeën te kunnen opvangen en meer zicht te krijgen op de fases, waar ik doorheen zou moeten, tijdens de bevalling. Daarnaast schoot het sporten er een beetje bij in en was het meer een praatgroep.
En toen dacht ik al: “dit kan anders”…….”ik ga dit ooit anders doen”.

Het heeft even geduurd (drie kinderen later) voordat ik ook daadwerkelijk in actie kwam.  In 2016 heb ik mijn (stress)baan opgezegd en ben ik gestart met de opleiding tot zwangerschapsdocent in Amersfoort. Een HBO – opleiding waar ik veel heb geleerd van verloskundigen, (adem)coaches, (bekken)fysiotherpeuten, sportdocenten en shiatsutherapeuten.

1 jaar lang hard gewerkt om de stof eigen te maken, te oefenen, praktijkopdrachten te maken etc.

Deze opleiding heeft mij zelf heel veel heeft gebracht: ik ging van veel onrust in mijn lichaam naar rust in mijn hoofd. De aangeleerde ademhalings- en ontspanningsoefeningen zorgden er ook voor dat ik rust in mijn lichaam kreeg. Deze aangeleerde technieken hebben zo’n positief effect gehad op mij als persoon en meer balans gebracht in mijn leven.

Dit gun ik iedereen.

Sinds september 2017 ben ik gestart als ZZP-er. De geboorte van Rondom Mama was een feit. Geleidelijk aan kreeg ik steeds meer geïnteresseerde zwangere, die door o.a. de verloskundigen uit de regio, doorverwezen werden naar mij.  Met als resultaat dat ik nu, na 4 jaar, nog steeds, met veel passie, zwangerschapsyoga lessen geef aan groepen zwangere. 

In mijn lessen krijg je veel ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Met als doel om straks, tijdens de bevalling, baas te blijven over de weeën. Een belangrijke leidraad door de lessen heen is het loslaten van de prestatie. Het doel is ervaren op zich! Bovendien bied het je een moment om even stil te staan bij je zwangerschap en je kindje in je buik. Jezelf op nr 1 zetten!

Daarnaast geef ik eerlijke en praktische informatie gebaseerd op theorie, mijn eigen beval – ervaringen en de ervaringen van de deelneemsters. Ook besef ik hoe mooi de combinatie kan zijn tussen bewust omgaan met jezelf door naar je lichaam te luisteren en om je lichaam en geest voor te bereiden op je bevalling en de periode erna.

Uit ervaring ben ik ervan overtuigd dat mama’s (in wording) leuker zijn en zich beter voelen als ze eerst goed voor zichzelf zorgen. Door het aanbieden van deze cursussen hoop ik hieraan een bijdrage te kunnen leveren. Daarom doe ik wat ik doe!! Met heel veel liefde voor het vak.

Liefs Olga

 

 

Bericht delen