fbpx

Ervaring van Denise

Wie ben je?
Hallo! Mijn naam is Denise Schlatter, 26 jaar en sinds 10 februari 2021 moeder van mijn eerste kindje Liam. Inmiddels is hij 3 maanden oud en wat geniet ik volop van hem. 

Ervaring tijdens de Zwangerschap

Hoe vond je het om zwanger te zijn?
Sinds het moment dat we wisten dat we in verwachting waren begon het uitkijken naar dat ene moment: “de geboorte”. Maar voor het zo ver was, wist ik totaal niet wat me te wachten stond. Mijn hele zwangerschap is goed verlopen. De eerste weken wat last gehad van de zwangerschapskwaaltjes, maar deze verdwenen al snel. 

Wat was voor jou een bijzonder moment tijdens de zwangerschap?
Het meest bijzondere moment vond ik het getrappel in mijn buik, de echo’s en het inrichten van de babykamer. 

Hoe heb jij je voorbereid op de bevalling?
Omdat ik totaal niet wist wat ik kon verwachten van de bevalling heb ik de zwangerschapscursus van Rondom mama gevolgd. Een duidelijke cursus waarin Olga je na 7 groepslessen voorbereid op wat je te wachten staat. Zo leer je wat er gebeurt met je lichaam voor, tijdens en na je bevalling. De fases van de bevalling, de mogelijkheden qua medicatie en de ademhalingstechnieken die je kan toepassen tijdens de bevalling. 

Heeft deze voorbereiding je gebracht wat je had gehoopt?
Achteraf is het maar goed geweest dat ik deze informatie al tot me had genomen, waardoor ik de ademhalingstechnieken zonder uitleg van de verloskundige direct kon toepassen. 

Waar heb je het meest aan gehad tijdens de bevalling?
De tip van één van de deelneemsters die de cursus als herhalingscursus deed. Zij had als tip om tijdens de persfase je tong heen en weer te bewegen tussen je tanden. Je ontspant hierdoor je gezichtsspieren. En als je één ding leert tijdens de zwangerschapscursus is: “dat je niet moet persen op je gezicht”!!!

Zou je het andere moeders (in wording) aanbevelen? Waarom?
EEN ABSOLUTE AANRADER voor toekomstige moeders die op een leuke, vriendelijke, niet zweverige manier zich willen voorbereiden op de bevalling. En wil je net als ik je kleintje verwennen of is je kleintje onrustig door wat dan ook. Verdiep je is in de cursus Oosterse baby massage. Een massage waar mama en kind allebei van genieten!   

Ervaring tijdens de Babymassage

Wat was voor jou een reden om een cursus babymassage te volgen?
Bij het aanmelden voor de zwangerschapscursus las ik ook over de Oosterse Baby Massage, wat leek me dat leuk om te doen met Liam. Echt een reden had ik er niet voor om deze massage lessen te volgen. Voor mij was het meer om Liam te verwennen en met hem op een andere manier tijd door te brengen dan alleen de borstvoeding en vele knuffelmomentjes!

Heeft het jou en je kindje iets gebracht? Zo ja, wat?
Tijdens deze cursus leer je technieken toe te passen om je kindje te masseren en te ontspannen. Les 1 lag Liam volop te genieten, les 2 daarentegen had hij er niet veel zin in. Het belangrijkste wat je leert tijdens deze cursus is dat je kleintje de baas is.

Veel mensen vinden het moeilijk om een beste tijd te vinden om hun kindje te masseren: “wat is jouw ervaring”?
Ik merk dan ook dat Liam wisselend reageert op de massage momenten. Er is geen perfect moment. Ik probeer het toe te passen en als Liam aangeeft er geen zin in te hebben vandaag, stoppen we er gewoon mee. 

Bericht delen